Blank emails after update to 9.2.3

Discussion in 'Parallels Plesk Panel 9.x for Linux Problems, Suggested Fixes, and How-To' started by rlemish, Dec 29, 2009.

  1. rlemish

    rlemish New Member

    Messages:
    8
    After updating to 9.2.3 from 9.2 I am now getting 50+ emails per day addressed to anonymous, postmaster and root. The messages contain no sender, subject or body.

    I have uninstalled DR.Web and ran the script /usr/local/psa/admin/sbin/mchk --with-spam. Both had no effect.

    Any ideas?
  2. Total

    Total New Member

    Messages:
    64
    when you log into plesk - under mail server settings / check to see that ( for myself ) You only have Webmail
    Available Webmail clients -- Horde 4.1.6 checked - Mine had AtMail 1.02 checked and that was giving me all the blank e-mails ...
  3. rlemish

    rlemish New Member

    Messages:
    8
    I only have Horde installed. I verified that it was checked and turned it on for all domains. No change, I am still getting blank emails.

    Here's the maillog from a test email:

    Dec 30 21:39:54 intellinet2 qmail-local-handlers[17721]: Handlers Filter before-local for qmail started ...
    Dec 30 21:39:54 intellinet2 qmail-local-handlers[17721]: from=rlemish@gmail.com
    Dec 30 21:39:54 intellinet2 qmail-local-handlers[17721]: to=postmaster@intellinet2.intelli-net.com
    Dec 30 21:39:54 intellinet2 qmail-local-handlers[17721]: mailbox: /var/qmail/alias
    Dec 30 21:39:54 intellinet2 qmail-local-handlers[17721]: hook_dir = '/usr/local/psa/handlers/before-local'
    Dec 30 21:39:54 intellinet2 qmail-local-handlers[17721]: recipient[3] = 'postmaster@intellinet2.intelli-net.com'
    Dec 30 21:39:54 intellinet2 qmail-local-handlers[17721]: handlers dir = '/usr/local/psa/handlers/before-local/recipient/postmaster@intellinet2.intelli-net.com'
    Dec 30 21:39:54 intellinet2 qmail-local-handlers[17721]: call_handlers: call executable = '/usr/local/psa/handlers/info/10-dd52-domainkeys-laXD7A/executable'
    Dec 30 21:39:54 intellinet2 qmail-local-handlers[17723]: call_handlers: PASS during call '/usr/local/psa/handlers/info/10-dd52-domainkeys-laXD7A/executable' handler
    Dec 30 21:39:54 intellinet2 qmail-local-handlers[17721]: handlers_stderr: Error occured during execv(): Permission denied.
    Dec 30 21:39:54 intellinet2 qmail-queue-handlers[17724]: Handlers Filter before-queue for qmail started ...
    Dec 30 21:39:54 intellinet2 qmail-queue-handlers[17724]: from=rlemish@gmail.com
    Dec 30 21:39:54 intellinet2 qmail-queue-handlers[17724]: to=rlemish@intelli-net.com
    Dec 30 21:39:54 intellinet2 qmail-queue-handlers[17724]: hook_dir = '/usr/local/psa/handlers/before-queue'
    Dec 30 21:39:54 intellinet2 qmail-queue-handlers[17724]: recipient[3] = 'rlemish@intelli-net.com'
    Dec 30 21:39:54 intellinet2 qmail-queue-handlers[17724]: handlers dir = '/usr/local/psa/handlers/before-queue/recipient/rlemish@intelli-net.com'
  4. StigG

    StigG New Member

    Messages:
    1
    I have the same problem. Since the upgrade to 9.2.3 I keep receiving about 50 blank emails. Reinstalling the server did not help.
  5. lazyd

    lazyd New Member

    Messages:
    14
    I have the same problem to. Shame as this was a fairly minor upgrade. God only knows what would happen if this was a major one?

    DomainKey-Status: bad format
    X-Spam-Flag: YES
    X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.2.5 (2008-06-10) on www.mydomain.com
    X-Spam-Level: ********
    X-Spam-Status: Yes, score=8.9 required=7.0 tests=EMPTY_MESSAGE,MISSING_DATE,
    MISSING_HB_SEP,MISSING_HEADERS,MISSING_MID,MISSING_SUBJECT,NO_RELAYS,
    TVD_SPACE_RATIO autolearn=no version=3.2.5
    X-Spam-Report:
    * 0.0 MISSING_MID Missing Message-Id: header
    * 0.0 MISSING_DATE Missing Date: header
    * -0.0 NO_RELAYS Informational: message was not relayed via SMTP
    * 2.5 MISSING_HB_SEP Missing blank line between message header and body
    * 1.6 MISSING_HEADERS Missing To: header
    * 2.9 TVD_SPACE_RATIO BODY: TVD_SPACE_RATIO
    * 1.3 MISSING_SUBJECT Missing Subject: header
    * 0.6 EMPTY_MESSAGE Message appears to have no textual parts and no
    * Subject: text
    Received: (qmail 941 invoked by alias); 8 Jan 2010 08:25:02 +0000
    Delivered-To: postmaster@www.mydomain.com
    Subject: *****SPAM*****
    X-Spam-Prev-Subject: (nonexistent)
  6. lazyd

    lazyd New Member

    Messages:
    14
    Blank email after update

    Just checked and there seems to be a pattern to the blank emails. They seem to coincide with a cron job where the website emails me after the cron. I get the crom plus 3 different blank emails all at the same time. Seems too much of a coincidence although there are other times when I receive a blank email and there is no cron that I can see for the 4.08?

    Blank email times repeated daily.

    4.08
    4.08
    4.08
    8.15
    8.15
    8.15
    8.25
    8.25
    8.25
    17.05
    17.05
    17.05
    22.05
    22.05
    22.05
  7. lazyd

    lazyd New Member

    Messages:
    14
    By the way I think the 4.08 has something to do with logrotate, which seems to be run about 4.08 daily.
  8. webfors

    webfors New Member

    Messages:
    5
    Has anyone made progress on this issue? I've run into it myself since the upgrade to Plesk 9.2.3.
  9. C.L

    C.L New Member

    Messages:
    3
    Got the same problem here. Since the upgrade to 9.3 it is even worse, getting almost every second an empty email send to the server administrator's email.
  10. C.L

    C.L New Member

    Messages:
    3
    The patch under http://forum.parallels.com/showpost.php?p=393531&postcount=24 seems to have fixed the issue for me. (Ubuntu 8.10 & Plesk 9.3)

    EDIT: Did not really help, as qmail stopped working after copying the patched file. However, a following reinstallation of the package psa-qmail (dpkg -i --reinstall psa-mail) fixed the issue (don't know why).
    Last edited: Jan 18, 2010
  11. C.L

    C.L New Member

    Messages:
    3
    Reinstalling psa-qmail helped.
  12. eugenevdm

    eugenevdm New Member

    Messages:
    622
    I have the same problem! It appears postmaster e-mail is looping. And then I also get a worrying:

    This error has been reported in the forum here but no resolution yet, just the usual "check the handlers".
    http://forum.parallels.com/showthread.php?p=400213#post400213
  13. 2danis2do

    2danis2do New Member

    Messages:
    40
    Me too. Isn't Plesk great!
  14. 2danis2do

    2danis2do New Member

    Messages:
    40
    qmail-local-handlers[14516]: handlers_stderr: Error occured during execv(): Permission denied.

    same problem here.
  15. 2danis2do

    2danis2do New Member

    Messages:
    40
    Blank emails after update

    Looks like they are having the same problems in Germany:

    http://serversupportforum.de/forum/...-mit-greylisting-funktioniert-nicht-mehr.html

    NAmely:

    df -k

    It's the permissions on the folders? (especially spool?)

    Then this:

    http://forum.qmailrocks.org/showthread.php?t=4918

    Permissions change on /var/qmail/queue, now "trouble injecting bounce"

    And finally this:

    http://qmail.jms1.net/scripts/qfixq.shtml

    Just seen a massive drop in my server load and the

    /usr/local/psa/var/log/maillog


    has stopped growing at such an alarming rate.

    Hope this helps someone but after the 9.3 update will need to take some time to recover fully.
  16. 2danis2do

    2danis2do New Member

    Messages:
    40
  17. thedust2010

    thedust2010 New Member

    Messages:
    162
    I am having the same issue after moving Plesk from 9.2.2 to 9.2.3. We're using CentOS 5.3. Postmaster is getting exactly 6 blank emails per minute without fail. Disabling Dr. Web and SpamAssassin has no effects. I tried the patch located at http://forum.parallels.com/showpost.php?p=393531&postcount=24 and I started getting one email per second, this time with postmaster@mydomain.com listed as the sender. The problem did go away for a few hours during the day but it's back and I have no idea how to stop it. It appears that all emails are sending OK but this is really annoying to deal with. I am nervous to reinstall psa-qmail since it seems I have to manually remove the package first? I'm very worried about what effects this might have, especially since our clients aren't experiencing any issues currently. Do you think upgrading to Plesk 9.3 will solve the issue?
  18. thedust2010

    thedust2010 New Member

    Messages:
    162
    After upgrading to Plesk 9.2.3 I was getting 6 completely blank emails per minute. I then tried to update psa-qmail as per everyone's suggestions using:

    wget -q -O - http://www.atomicorp.com/installers/atomic.sh | sh
    yum update psa-qmail

    I am now getting literally HUNDREDS of email per minute, this time sent from postmaster. What really sucks is that Parallels will make me pay to fix the problem.
  19. thedust2010

    thedust2010 New Member

    Messages:
    162
    Parallels is not allowing me to post to the forums!!

    I have followed all of the advice here and have tried to post information on my setup. Lord knows if parallells will allow it to be posted. From my maillog:

    Code:
    Feb 17 15:37:04 host qmail: 1266442624.896853 new msg 22677465
    Feb 17 15:37:04 host qmail: 1266442624.896964 info msg 22677465: bytes 120 from <#@[]> qp 21176 uid 2021
    Feb 17 15:37:04 host qmail-remote-handlers[21194]: from=#@[]
    Feb 17 15:37:04 host qmail-remote-handlers[21194]: to=username@mydomain.com
    Feb 17 15:37:04 host qmail-remote-handlers[21194]: hook_dir = '/usr/local/psa/handlers/before-remote'
    Feb 17 15:37:04 host qmail-remote-handlers[21194]: recipient[3] = 'username@mydomain.com'
    Feb 17 15:37:04 host qmail-remote-handlers[21194]: handlers dir = '/usr/local/psa/handlers/before-remote/recipient/username@mydomain.com'
    Feb 17 15:37:04 host qmail-queue-handlers[21190]: starter: submitter[21193] exited normally
    Feb 17 15:37:04 host qmail-local-handlers[21187]: call_handlers: PASS during call '/usr/local/psa/handlers/info/10-dd52-domainkeys-upkniW/executable' handler
    Feb 17 15:37:04 host qmail-local-handlers[21187]: call_handlers: Unable to delete '/usr/local/psa/handlers/spool/message9yux3H' file: No such file or directory
    Feb 17 15:37:04 host qmail-local-handlers[21187]: call_handlers: stop call handlers from dir '/usr/local/psa/handlers/before-local/global'
    Feb 17 15:37:04 host qmail-remote-handlers[21195]: Handlers Filter before-remote for qmail started ...
    Feb 17 15:37:04 host qmail-remote-handlers[21195]: from=#@[]
    Feb 17 15:37:04 host qmail-remote-handlers[21195]: to=username@mydomain.com
    Feb 17 15:37:04 host qmail-remote-handlers[21195]: hook_dir = '/usr/local/psa/handlers/before-remote'
    Feb 17 15:37:04 host qmail-remote-handlers[21195]: recipient[3] = 'username@mydomain.com'
    Feb 17 15:37:04 host qmail-remote-handlers[21195]: handlers dir = '/usr/local/psa/handlers/before-remote/recipient/username@mydomain.com'
    Feb 17 15:37:04 host qmail: 1266442624.981706 starting delivery 927: msg 22677465 to remote username@mydomain.com
    Feb 17 15:37:04 host qmail: 1266442624.981796 status: local 1/10 remote 4/20
    Feb 17 15:37:04 host qmail: 1266442624.981850 delivery 925: failure: 
    Feb 17 15:37:04 host qmail: 1266442624.981902 status: local 0/10 remote 4/20
    Feb 17 15:37:04 host qmail: 1266442624.981960 delivery 921: success: 70.91.104.189_accepted_message./Remote_host_said:_250_2.6.0_<CHIPROD01B8TrBHxvZ900005163@email.mydomain.com>_Queued_mail_for_delivery/
    Feb 17 15:37:04 host qmail: 1266442624.982013 status: local 0/10 remote 3/20
    Feb 17 15:37:04 host qmail: 1266442624.982064 triple bounce: discarding bounce/22677438
    Feb 17 15:37:04 host qmail: 1266442624.982114 end msg 22677438
    Feb 17 15:37:04 host qmail: 1266442624.982164 end msg 22677445
    
  20. thedust2010

    thedust2010 New Member

    Messages:
    162
    I have reinstalled psa-qmail and followed all advice here and I am unable to resolve the issue.

Share This Page