Error every 2 minutes in PBAS action log

Discussion in 'Troubleshooting' started by rsbailey, Jul 16, 2009.

  1. rsbailey

    rsbailey New Member

    Messages:
    4
    I'm seeing the error:

    Plesk Transport; Failed to valide XML response from Plesk node: Element 'class' [ST 'class_type', facet 'enumeration']: The value '_ip_pool' is not an element of the set {'license', 'service', 'ip_address', 'admin_info', 'siteapp', 'client', 'client_limits', 'client_

    show up every 2 minutes in the action log for the past several days. It doesn't seem to be causing operational problems, just filling up the log. Has anyone else ever seen/solved this?

    Robet
  2. EcelopP

    EcelopP New Member

    Messages:
    7
  3. AlexandrT

    AlexandrT New Member

    Messages:
    39
    If you have XML validation enabled (http://kb.sp.parallels.com/en/5515) you may meet following error message in the PBAS action log:
    --- 8< ---
    Plesk Transport; Failed to validate XML response from Plesk node: Element 'class' [ST 'class_type', facet 'enumeration']: The value '' is not an element of the set {'license', 'service', 'ip_address', 'admin_info', 'siteapp', 'client', 'client_limits', 'client_status', 'client_prefs', 'client_perms', 'client_ip_pool', 'domain', 'domain_limits', 'domain_user', 'domain_status', 'phosting', 'fhosting', 'subdomain', 'mailname', 'webuser', 'maillist', 'dns_zone', 'mailname_antivirus', 'mailname_spamfilter', 'mailname_mailgroup', 'mailname_autoresponder', 'mailname_attachment', 'session_preferences', 'db_server', 'domain_alias', 'remote_dns', 'dashboard_preset', 'dashboard_preset_type', 'dashboard_preset_name', 'domain_limit_size', 'client_limit_size', 'client_limit_traffic', 'domain_limit_traffic', 'plesk_component', 'db', 'db_user'}.
    --- 8< ---

    This might be caused by Parallels Plesk Panel upgrade, in order to verify it please check Plesk database for incorrect event records using:
    --- 8< ---
    # mysql psa -uadmin -p`cat /etc/psa/.psa.shadow` -e "SELECT * FROM psa.exp_event where obj_class=''"
    --- 8< ---

    If there are records with empty obj_class filed, please backup database and remove them using:
    --- 8< ---
    # mysql psa -uadmin -p`cat /etc/psa/.psa.shadow` -e "DELETE FROM psa.exp_event where obj_class=''"
    --- 8< ---
  4. AlexandrT

    AlexandrT New Member

    Messages:
    39
    Sorry, I missed that there is "_ip_pool" is present in the error. To fix it you need to run following SQL querry:

    DELETE FROM psa.exp_event where obj_class='_ip_pool';

    The problem is that PBAS does not understand this event.
  5. Roy Boverhof

    Roy Boverhof New Member

    Messages:
    37
    Thanks! I had the same problem... running the commands below worked perfectly :)

Share This Page