PVA 4.6-1777: Scheduled tasks run twice.

Discussion in 'Performance Questions' started by figjam, Sep 29, 2011.

  1. figjam

    figjam New Member

    Messages:
    110
    Since upgrading to PVA 4.6-1777 all the scheduled tasks (backups) are running twice. Once the configured task finishes it is started again. This is only happening on the Windows hardware nodes (a mixture of VZ4.0 and VZ4.6).

    The logs for this morning look like this:

    Management > Scheduler >
    Task hwnode.win (Incremental) Screen ID: 14.00.00.02.00

    Now is Sep 30, 2011 12:45:10 PM.

    TimeAscending Operation Status
    Sep 30, 2011 01:48:03 AM Starting scheduled task Completed Details
    Sep 30, 2011 02:21:03 AM Starting scheduled task Completed Details


    The log from the first task (Sep 30, 2011 01:48:03 AM) shows:

    Sep 30, 2011 12:55:00 AM Starting the process Completed
    Sep 30, 2011 12:55:00 AM Click here to open/close the operation details.Executing scheduled task: hwnode.win (Incremental) Completed
    Sep 30, 2011 12:55:00 AM Operation with the Container(s) "<REMOVED>" is started
    Sep 30, 2011 12:55:00 AM Backing up environment <REMOVED> locally

    ...

    Sep 30, 2011 01:48:03 AM Operation with the Container(s) "<REMOVED>" is finished successfully.
    Sep 30, 2011 01:48:03 AM Completing the process Completed


    The log from the second task (Sep 30, 2011 02:21:03 AM) shows it starting at the same time (3rd line down) as the first task finished (Sep 30, 2011 01:48:03 AM):

    Sep 30, 2011 12:55:01 AM Starting the process Completed
    Sep 30, 2011 12:55:01 AM Click here to open/close the operation details.Executing scheduled task: hwnode.win (Incremental) Completed
    Sep 30, 2011 01:48:03 AM Operation with the Container(s) "<REMOVED>" is started
    Sep 30, 2011 01:48:03 AM Backing up environment <REMOVED> locally

    ...

    Sep 30, 2011 02:21:03 AM Operation with the Container(s) "<REMOVED>" is finished successfully.
    Sep 30, 2011 02:21:03 AM Completing the process Completed



    I have had to disable the tasks and run backups manually, because this will cause big problems with the history when full backups run (due to the retention settings). I currently only have one linux node (VZ4.0) configured with a scheduled task to run backups and this is not having the same problem. The tasks have also all been deleted and created to fix another PVA scheduled task issue with timezones (Scheduled tasks running an hour late since Daylight Savings Time started.)

    Cheers,


    Andrew
    Last edited: Sep 29, 2011
  2. figjam

    figjam New Member

    Messages:
    110
    I have now disabled all scheduled tasks in PVA and gone back to Scheduled Tasks/Cron on the individual servers as the Linux tasks started doing the same thing.

Share This Page