Unable to install Preview 4

Discussion in 'Parallels Plesk Automation' started by ForwardIT, Jul 26, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ForwardIT

    ForwardIT New Member

    Messages:
    7
    Hey Guys,

    having some issues installing POA Preview 4

    getting the below:


    Starting postgresql-9.0 service: [ OK ]
    NOTICE: Creating apache website for PPM packages
    NOTICE: Executing command: '['service', 'httpd', 'start']'
    Starting httpd: httpd: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 192.168.47.138 for ServerName
    [ OK ]
    NOTICE: Creating Database
    ERROR: DatabaseError could not translate host name "user=postgres" to address: Name or service not known

    Using POA repo: file:///usr/local/ppa/tmp/build/poa/POA/CentOS-5-x86_64
    [Sat 28 Jul 2012 12:09:05 AM EST][ERROR] Unable to install POA
    [root@PleskAUTO1 ~]#


    any suggestions?

    where would i find log files that could give me more information into the error or the command which was run..

    Thanks
  2. Andrey Dobrenko

    Andrey Dobrenko Parallels Team

    Messages:
    256
    Hi ForwardIT,

    Could you please check that hostname is configured on the host. Just run command `hostnam -f` and make sure that hostname is not empty.

    Best Regards,
    Andrey
  3. ForwardIT

    ForwardIT New Member

    Messages:
    7
    Prefect ... That did it.
    can't believe i missed that, heh.
  4. ForwardIT

    ForwardIT New Member

    Messages:
    7
    Now i'm getting this ...


    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Running PPA installation...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Checking requirements...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] OS: CentOS-5.8-x86_64
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Checking YUM...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Checking that SELinux is switched off...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Checking free disk space...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Checking wget...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Checking httpd...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Skip step 'runInstallation'...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Skip step 'fixSSO'...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Skip step 'configureLibSwKey'...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Skip step 'runConfiguration'...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Skip step 'setPOAConnection'...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Skip step 'setPleskConnection'...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Skip step 'registerRoles'...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Skip step 'setupDNSHosting'...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Skip step 'setOwnDNSZonesForSubdomains'...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Skip step 'assignProvisioningAttributes'...
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][INFO] Skip step 'createHostingResourceTypeForBranding'...
    ERROR: invalid input syntax for integer: ""
    LINE 1: ...stype_name='DNS management' and resource_types.parent_id='';
    ^
    [Sat 28 Jul 2012 11:50:46 PM EST][ERROR] Unable to execute sql query in POA: (select rt_id from resource_types where resource_types.owner_id=1 and resource_types.restype_name='DNS management' and resource_types.parent_id='';)


    :(
  5. Andrey Dobrenko

    Andrey Dobrenko Parallels Team

    Messages:
    256
    Hi ForwardIT,

    Did you have a successful installation before? Did you remove resource types after installation? If needed, will you be able to give us access to your environment?

    Best Regards,
    Andrey
  6. EurowebS

    EurowebS New Member

    Messages:
    14
  7. Andrey Dobrenko

    Andrey Dobrenko Parallels Team

    Messages:
    256
    Guys,

    The upgrade procedure in PPA is not completed yet. So, you will have to setup a fresh management node and install a new version of PPA from scratch. We are working to provide upgrades in the next update.

    Best Regards,
    Andrey
  8. EurowebS

    EurowebS New Member

    Messages:
    14
    I use clean install now and before but this error is for as it said "input syntax"
    I recive mail with trial license keys and links for download via mail after i fill up the form in site

    Link:
    http://www.pleskautomation.com/download/

    as it's described in link:

    Example:
    (will set username to "admin" and password to "panel" - replace these with a secure username / password)

    [root@server /]# wget http://download1.parallels.com/ppa/ppa_installer.sh
    [root@server /]# chmod +x ppa_installer.sh
    [root@server /]# ./ppa_installer.sh --login admin --password panel --admin_email admin@example.com

    With and without the --ip options if it is does matter

    i always use clean install never try to do upgrade.
    after preview 3 i was unable to install MSP/PPA anymore

    Someone that solve this please ?
  9. Andrey Dobrenko

    Andrey Dobrenko Parallels Team

    Messages:
    256
    Hi EurowebS,

    Could you please run the command: cd /usr/local/ppa/log/; tar -zcvhf ppa_logs.tar.gz * and send me file "ppa_logs.tar.gz". Thanks!

    Best Regards,
    Andrey
  10. EurowebS

    EurowebS New Member

    Messages:
    14
    soon as i reinstalled
    i've just teleted all that PPA download and install in root dir and /usr/local/psa dir
  11. Andrey Dobrenko

    Andrey Dobrenko Parallels Team

    Messages:
    256
    PPA will be installed to /usr/local/ppa regardless of where you run the script. If you have a problem with installation, then, there is directory /usr/local/ppa (not /usr/local/psa). Please provide me logs to figure out the reason of problem. Thanks!

    Best Regards,
    Andrey
    Last edited: Jul 30, 2012
  12. EurowebS

    EurowebS New Member

    Messages:
    14
    [root@ppa /]# cd /usr/local/ppa/log/
    [root@ppa log]# ls -lah
    total 8.0K
    drwx------ 2 root root 4.0K Jul 31 08:25 .
    drwxr-xr-x 5 root root 4.0K Jul 31 08:16 ..
    [root@ppa log]#

    empty !
    i've just reinstalled and same !

    [Tue 31 Jul 2012 08:19:37 AM EEST][INFO] Assigning provisioning attributes...
    [Tue 31 Jul 2012 08:19:38 AM EEST][INFO] Adding provisioning attribute 'Management Node'...
    [Tue 31 Jul 2012 08:19:38 AM EEST][INFO] OpenAPI method: pem.addProvisioningAttributes
    ./ppa_installer.sh: line 896: [: : integer expression expected
    [Tue 31 Jul 2012 08:19:38 AM EEST][INFO] Adding provisioning attribute 'Apache'...
    [Tue 31 Jul 2012 08:19:38 AM EEST][INFO] OpenAPI method: pem.addProvisioningAttributes
    ./ppa_installer.sh: line 896: [: : integer expression expected
    [Tue 31 Jul 2012 08:19:38 AM EEST][INFO] Adding provisioning attribute 'IIS'...
    [Tue 31 Jul 2012 08:19:38 AM EEST][INFO] OpenAPI method: pem.addProvisioningAttributes
    ./ppa_installer.sh: line 896: [: : integer expression expected
    [Tue 31 Jul 2012 08:19:38 AM EEST][INFO] Adding provisioning attribute 'Postfix'...
    [Tue 31 Jul 2012 08:19:38 AM EEST][INFO] OpenAPI method: pem.addProvisioningAttributes
    ./ppa_installer.sh: line 896: [: : integer expression expected
    [Tue 31 Jul 2012 08:19:38 AM EEST][INFO] Assigning the 'Management Node' attribute to the host with the '1' ID...
    [Tue 31 Jul 2012 08:19:38 AM EEST][INFO] OpenAPI method: pem.setHostAttributes
    ./ppa_installer.sh: line 896: [: : integer expression expected
    [Tue 31 Jul 2012 08:19:39 AM EEST][INFO] Add Resource Type with name 'Branding Hosting'...
    [Tue 31 Jul 2012 08:19:39 AM EEST][INFO] OpenAPI method: pem.addResourceType
    ./ppa_installer.sh: line 896: [: : integer expression expected
    ERROR: invalid input syntax for integer: ""
    LINE 1: ...stype_name='DNS management' and resource_types.parent_id='';
    ^
    [Tue 31 Jul 2012 08:19:39 AM EEST][ERROR] Unable to execute sql query in POA: (select rt_id from resource_types where resource_types.owner_id=1 and resource_types.restype_name='DNS management' and resource_types.parent_id='';)
    [root@ppa Downloads]#
  13. Andrey Dobrenko

    Andrey Dobrenko Parallels Team

    Messages:
    256
    OK,

    Please run the following commands and give me output

    1) cat /usr/local/ppa/version
    2) cat /usr/local/psa/version

    Next, please send me files:

    3) /tmp/ppa_install.log
    4) /tmp/autoinstaller3.log

    Best Regards,
    Andrey

    P.S. Guys, please don't try to remove ppa and if the first installation is broken by some reasons).
  14. EurowebS

    EurowebS New Member

    Messages:
    14
    here you are


    P.S my shift is at the end i will msg to you tomorow big thanks for the help.

    Attached Files:

    Last edited: Jul 30, 2012
  15. Andrey Dobrenko

    Andrey Dobrenko Parallels Team

    Messages:
    256
    Please run the command and put here the result :

    su postgres -c "cd ~;psql plesk -qtA -c \"select * from resource_types inner join resource_classes on resource_types.class_id = resource_classes.class_id where resource_types.owner_id=1 and resource_types.restype_name='DNS' and resource_classes.name='DNS Hosting'\""

    Best Regards,
    Andrey
  16. EurowebS

    EurowebS New Member

    Messages:
    14
    Seems the installer was't install those packages: [root@ppa ~]# yum install postgresql-server.i386 postgresql-libs.i386
    so i insalled manualy after that the error looks like this:

    ERROR: invalid input syntax for integer: "" at character 144
    LINE 1: ...stype_name='DNS management' and resource_types.parent_id='';
    ^
    [Wed 01 Aug 2012 01:13:39 AM EEST][ERROR] Unable to execute sql query in POA: (select rt_id from resource_types where resource_types.owner_id=1 and resource_types.restype_name='DNS management' and resource_types.parent_id='';)


    the new is the "at character 144"
  17. Andrey Dobrenko

    Andrey Dobrenko Parallels Team

    Messages:
    256
    Hi EurowebS,

    We don't see this problem in our test lab. Could you please give me access to the server for investigation. By the way, according to logs that you attached, Plesk was be installed at 2012-03-12. It does mean that it is wasn't fresh installation. As i already mentioned, PPA upgrade procedure is in progress. Thanks!

    Best Regards,
    Andrey
  18. EurowebS

    EurowebS New Member

    Messages:
    14
    I cant for now sorry...

    now i will create fresh virtual and start all over again.

    I will record every command that i type and paste the resultes and log files.
  19. EurowebS

    EurowebS New Member

    Messages:
    14
    Maschine:

    Virtualbox Virtualmashcnine:

    1024MB Ram
    20GB hdd /19GB - root-ext3 ; 1GB - swap
    OS: CentOS 5.8 Install DVD 1.2





    [root@ppa ~]# cat /etc/hosts
    127.0.0.1 ppa.viscomp.fb ppa localhost.localdomain localhost
    ::1 localhost6.localdomain6 localhost6

    [root@ppa ~]# hostname -f
    ppa.viscomp.fb

    [root@ppa ~]# uname -a
    Linux ppa.viscomp.fb 2.6.18-274.el5 #1 SMP Fri Jul 22 04:49:12 EDT 2011 i686 athlon i386 GNU/Linux

    [root@ppa ~]# cat /etc/redhat-release
    CentOS release 5.7 (Final)

    [root@ppa Downloads]# date
    Thu Aug 2 22:00:58 EEST 2012

    --------------------
    In the end - the same:

    [Thu 02 Aug 2012 11:00:19 PM EEST][INFO] OpenAPI method: pem.addResourceType
    ./ppa_installer.sh: line 896: [: : integer expression expected
    ERROR: invalid input syntax for integer: ""
    LINE 1: ...stype_name='DNS management' and resource_types.parent_id='';
    ^
    [Thu 02 Aug 2012 11:00:20 PM EEST][ERROR] Unable to execute sql query in POA: (select rt_id from resource_types where resource_types.owner_id=1 and resource_types.restype_name='DNS management' and resource_types.parent_id='';)


    When i try to open /google-chrome, mozila/ my ppa by hostname or ip i reseve the sertificat and then after 2-3 seconds of loading i resive :


    This webpage has a redirect loop
    The webpage at http://ppa.viscomp.fb:8443/ has resulted in too many redirects. Clearing your cookies for this site or allowing third-party cookies may fix the problem. If not, it is possibly a server configuration issue and not a problem with your computer.
    Here are some suggestions:
    Reload this webpage later.
    Learn more about this problem.
    Error 310 (net::ERR_TOO_MANY_REDIRECTS): There were too many redirects.


    it redirect me to http and crash at 8443

    i try to open the defalt page at 80 and it show corectly but admin part is not :(


    [root@ppa Downloads]# netstat -lapten | grep 8443
    tcp 0 0 0.0.0.0:8443 0.0.0.0:* LISTEN 0 419708 5098/sw-cp-serverd
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47356 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47358 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47359 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47355 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47376 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47372 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47373 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47374 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47375 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47368 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47369 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47370 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47371 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47364 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47366 FIN_WAIT2 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47367 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47361 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47362 TIME_WAIT 0 0 -
    tcp 0 0 192.168.110.197:8443 192.168.111.120:47363 TIME_WAIT 0 0 -


    i try to restart ppa - same


    --- here is some aditional info that you requested---


    [root@ppa Downloads]# cat /usr/local/ppa/version
    PPA 1.0.0 BETA 120723.14

    [root@ppa Downloads]# cat /usr/local/psa/version
    11.1.0 CentOS 5 111120723.12


    [root@ppa Downloads]# su postgres -c "cd ~;psql plesk -qtA -c \"select * from resource_types inner join resource_classes on resource_types.class_id = resource_classes.class_id where resource_types.owner_id=1 and resource_types.restype_name='DNS' and resource_classes.name='DNS Hosting'\""
    [root@ppa Downloads]#
    no error returned

    i attached full installer output and the log files that you requested.

    If i can help with something else please let me know !
    thanks in advance for time.

    Attached Files:

  20. Andrey Dobrenko

    Andrey Dobrenko Parallels Team

    Messages:
    256
    Hi EurowebS,

    Thank you for details. The problem is identified and the reason of that is hostname point to loopback interface instead of real IP address. Please fix and run installation again. We will put a check to installer. Thanks!

    Best Regards,
    Andrey
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page